Toeristenpeper gisteren op metro gespoten, frustrerende interactie met transitpolitie

“Beste PoPville,

Ik bezoek de VS voor de eerste keer, ben 2 dagen geleden in Washington aangekomen voordat ik morgen naar Phillie ga. Helemaal gek van de stad tussen haakjes!

Maar ik heb geen idee wat ik kan verwachten op het gebied van veiligheid, politie of dat ik voorzichtig moet zijn.

Hoe dan ook rond 16.30 uur, in l’Enfant Plazawe namen de roltrap naar het lagere platform om aan de andere kant van de rode lijn te gaan.

Bij het bereiken van de onderkant van de roltrap en bijna op het blauwe lijnplatform, iemand heeft mijn arm gespoten vanaf de roltrap die naar boven gaat.

Ik merkte het meteen op en vertelde de twee politieagenten op het blauwe lijnperron (letterlijk 2 meter verderop) dat de man met een Nike-rugzak en een mand vol kruidenierswaren iets naar me spoot, ik laat ze mijn arm zien met een grote oranje vloeibare markering. Ik wees naar hem terwijl hij nog op de roltrap stond en ze kregen hem te pakken.

Ik had geen idee wat het was, dus ze vroegen me om ze te volgen. De ene agent was de man en zijn mand aan het doorzoeken, de andere nam mijn vriendin en ikzelf aan de kant om ons vragen te stellen.

Hij heeft ons verschillende keren gevraagd wat er is gebeurd, of we zeker wisten wat er ondanks… het feit dat ik mijn arm met een grote oranje vlek voor hem had opgeheven en dat mijn vriendin een brandende huid op haar gezicht had (rond haar linkeroog).

Hij vroeg ons meerdere keren of we een dokter wilden. Ik ben niet bekend met de procedures in de VS, dus ik zei dat ik het niet weet, maar moet ik de vloeistof afvegen ?? Voor het geval het gevaarlijk is of zo. Ik verwachtte een “wacht, laten we een foto maken en geef me de tissues”.. misschien kijk ik te veel films, wie weet… nee nee, hij zei alleen “ja veeg het af”.

Hij vroeg ons opnieuw of we een dokter nodig hadden omdat ze niets over de man konden vinden, gaf me zijn telefoonnummer en liet ons gaan.

Terwijl ik op de metro wachtte, merkte ik dat mijn lippen brandden, omdat ik op de een of andere manier mijn gezicht moest hebben aangeraakt.. mijn vriendin bevestigde dat haar gezicht ook een beetje brandde..

Op weg naar het hotel googlede ik chilispray in DC metro, om te zien of er wat geschiedenis was, mensen die stomme spelletjes speelden of ik weet het niet, toen zag ik je post en de oranje kleur op het gezichtsmasker !! Dus ik dacht (en het was een opluchting) dat het “slechts” pepperspray moet zijn geweest.

Ik schreef een sms naar de agent om hem te laten weten dat we in orde zijn, maar gezien de kleur, de verbranding en de geschiedenis in de DC-metro (deel je artikel), dacht ik dat het pepperspray was. Hij vroeg me hem terug te bellen, wat ik deed.

Hij zei zeer teleurstellend “zoals ik eerder zei, wat wil je dat ik doe? Een klacht invullen, een dokter zien? Het is “hij zegt, zij zegt””.

Ik vertelde hem dat het meer FYI was, voor het geval ze het identiteitsbewijs zouden vragen van de man die ze gepakt hadden, als het ooit nog eens zou gebeuren…
Hij zei oke dankjewel tot ziens…

Afgezien van dit evenement hield ik absoluut van Washington!”

.

Leave a Comment